|












|
| | |
PORADY
»Kieliszek ma znaczenie
Aby móc dokładnie obserwować kolor wina, jego klarowność, połysk, także gęstość, potrzebne są kieliszki z cienkiego, o jak najwyższej przejrzystości szkła, najlepiej kryształu. Kieliszki z barwionego szkła lub z grubego rżniętego kryształu, mogą nawet ładnie wyglądać, jednak dla nas będą całkowicie nieprzydatne.
Kieliszki do wina powinny mieć czaszę w kształcie ...
»więcej |  | poprzednia 1 [2] następna | |
| |
|
|
|
Żadne wino nie powinno być spożywane
natychmiast po zabutelkowaniu. Potrzeba od jednego do trzech
miesięcy, w zależności od wina, aby doszło ono do siebie po
szoku, jaki jest niewątpliwie nagłe zamknięcie w niewielkiej,
pozbawionej swobodnego dostępu powietrza przestrzeni butelki
|
|
|
|
|