|
|
| | | Winnica | Rocznik | Odmiany winogron | Winifikacja
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|R|S|T|U|W|X|Y|Z
Aghiorghitiko - Czarna odmiana winogron pochodząca z Peloponezu w Grecji. Aglianico - Szczep czarnych winorośli, uprawiany od długiego czasu w ... Airén - Gatunek białej winorośli, dominujący w Hiszpanii, najprawdopodobniej najprawdopodobniej ... Aleatico - Włoski szczep czarnych winorośli, znany i uprawiany od ... Aligoté - Szczep białej winorośli francuskiej, pochodzi z Burgundii. Alvarinho - Biała odmiana winorośli pochodząca z Portugalii. Aramon - Czarna winorośl z Francji, uprawiana w dużych ilościach ... Assyrtiko - Odmiana białych winogron z Grecji. Auxerrois - Niewiele wiadomo o pochodzeniu auxerrois i jego uprawach ...
| |
| |
|
|
|
Żadne wino nie powinno być spożywane
natychmiast po zabutelkowaniu. Potrzeba od jednego do trzech
miesięcy, w zależności od wina, aby doszło ono do siebie po
szoku, jaki jest niewątpliwie nagłe zamknięcie w niewielkiej,
pozbawionej swobodnego dostępu powietrza przestrzeni butelki
|
|
|
|
|