|
|
| | | Winnica | Rocznik | Odmiany winogron | Winifikacja
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|R|S|T|U|W|X|Y|Z
AGLIANICO Aglianico nero, aglianico del Vulture, uva aglianica, gnanico, agnanico, aglianica, gnanica, agliatica, aglianico trignarulo, agnanico di Castellaneta, aglianica de Pontelatone, ellenico, ellenica, hellanica, ellanico, uva nera, uva dei Cani, uva di Castellaneta, gesualdo, gagliano | Pochodzenie | Synonimy | Występowanie | Charakterystyka |
| |
| |
|
|
|
Żadne wino nie powinno być spożywane
natychmiast po zabutelkowaniu. Potrzeba od jednego do trzech
miesięcy, w zależności od wina, aby doszło ono do siebie po
szoku, jaki jest niewątpliwie nagłe zamknięcie w niewielkiej,
pozbawionej swobodnego dostępu powietrza przestrzeni butelki
|
|
|
|
|