|
|
| | | Winnica | Rocznik | Odmiany winogron | Winifikacja
A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|R|S|T|U|W|X|Y|Z
CABERNET SAUVIGNON Bidure (bois dur, w bordoskim patois), vidure, petite vidure, vidure sauvignonne, navarre (w Dordonii), bouchet (Saint-Emilion), marchoupet (Castillon-la-Bataille), carbouet (Bazadais), sauvignonne (Graves), sauvignon (Médoc), sauvignon rouge, petit cabernet (też w Maroku), petite parde (Beautiran), bouschet-sauvignon (Libournais), kaberne-sovinjon lub lafite czy też lafet (Rosja i Bułgaria), burdeos tinto (Hiszpania). | Pochodzenie | Synonimy | Występowanie | Charakterystyka |
| |
| |
|
|
|
Istnieje ponad 10 tysięcy odmian
winorośli zarejestrowanych do produkcji wina. Oznacza to, że
próbując codziennie wina z jednej odmiany, aby poznać je
wszystkie potrzebujemy ponad 27 lat
|
|
|
|
|