|












|
| | |  
Poularde demi-deuil - pularda gotowana w chudym rosole z kurczaka nadziewana truflami
Andouillette lyonnaise – kiełbaski podawane na gorąco z frytkami i smażoną cebulą.
Filets de sole nouilles Pyramide – smażone filety z soli na cienko krojonym domowym makaronie.
Canard sauvage au céleri et aux truffes – Dzika kaczka w selerze z truflami - mam przepis
Canette rôti et braisée – mam przepis
Agneau aux épices – mam przepis
Tartare de Thon - Tatar z tuńczyka (Costieres-de-Nîmes) - mam przepis
Coeur de veau en cocotte - Wołowe serca w żeliwnym garnku (Chateauneuf-du-Pape) -mam przepis
Tendron de veau - Mostek wołowy po prowansalsku (Gigondas) - mam przepis
Civet de lièvre - Potrawka z zająca (Chateauneuf-du-Pape) - mam przepis
Tartelettes fines a la tomate - (Côtes-du-Rhône Villages Cairanne) - mam przepis
Daube de boeuf - Duszone wołowina (Gigondas) - mam przepis
| |
| |
| |
|
|
|
Istnieje ponad 10 tysięcy odmian
winorośli zarejestrowanych do produkcji wina. Oznacza to, że
próbując codziennie wina z jednej odmiany, aby poznać je
wszystkie potrzebujemy ponad 27 lat
|
|
|
|
|