|












|
| | |  
Aotea - ani winnica ani winiarnia. Marka Aotea należy do Margarte Harley, angielskiej Master of Wine, która produkuje białe sauvignon, nie tak może finezyjne jak w innych regionach, ale z pewnością dziś najlepsze w Gisborne.
Mathawero Wines – Denis Irvin to jeden z tych winiarzy, którzy pragną zmienić reputację Gisborne i robić wina najwyższej klasy. Najlepiej wychodzi mu gewürztraminer przez wielu uznawany za najlepszy w kraju.
Milton Vineyards - Posiadłość prowadzona według zasad biodynamiki. Do najlepszych win należą delikatnie botrytryzowany riesling, fermentowane w beczkach chardonnay i bardzo wysoko oceniany chenin blanc.
Remington – posiadłość założona w 1989 r. przez adwokata Rossa Remingtona wytwarza bardzo cenione chardonnay.
| |
| |
| |
|
|
|
Siarczyny , związane z konserwowaniem
wina znajdują się w każdym winie. Ich ilość, nie jest szkodliwa
dla zdrowia. Ostrzeżenia przed siarczynami umieszcza się na
etykietach ze względu na alergików.
|
|
|
|
|