|
|
| | |
Goldwater Estate – Kim i Jeanette Goldwater wytwarzają, obok Stonyridge, najbardziej znane i cenione czerwone wina w Nowej Zelandii. Kupaż cabernet/merlot bardzo klasyczny, bordoski z ogromną finezją i elegancją, a także dużym potencjałem starzenia, z powodzeniem rywalizuje z najlepszymi winami z Australii, Kalifornii i Bordeaux.
Peninsula Estate – Cenione czerwone wina w stylu bordoskim. Winnica położona na trzech wzgorzach wystawionych na silne oceaniczne wiatry.
Stonyridge – Winiarz Stephen White studiował w Toskanii, w Kalifornii i w Bordeaux, gdzie zafascynował go styl tamtejszych win czerwonych. Jego czołowe wino Larose uznawane jest powszechnie za jedno z najlepszych czerwonych win w Nowej Zelandii.
| |
| |
| |
|
|
|
Podczas spisu inwentarzowego w piwnicy
Fukierów w roku 1939 odnotowano ponad 300 butelek Tokaju z
1606 roku. Zarekwirowane przez wermacht przepadły gdzieś w
piwnicach hitlerowskich dygnitarzy.
|
|
|
|
|