Antiyal – Jedna z niewielu chilijskich winnic uprawiana według systemu bio, przez Alvaro Espinozę. Doskonałe kupaże caberneta z carmenère i syrah.
Viña Aquitania – Trzech wybitnych winiarzy: Bruno Prats z Cos d’Estournel, Paul Pontallier z Château Margaux i Chilijczyk Felipe Solminihac wspólnie produkują jeden z najlepszych chilijskich cabernetów.
Viña Canepa – jeden ze starszych producentów w Maipo, wytwarza wina od roku 1930. Ogromna produkcja z wielu szczepów, także ciekawe rieslingi, pinot noir, malbec i zinfandel. Marki handlowe to: Hacjenda St. George, Monte Nuevo i Canepa.
Viña Carmen – Istnieje od ponad 100 lat, w roku 1988 r. przejęta przez właścicieli firmy Santa Rita. Doskonałe cabernet i chardonnay z nie nawadnianych winnic, prowadzonych w systemie bio.
Viña William Fèvre – wspólny projekt znanego francuskiego producenta chablis Williama Fèvre i chilijskiego przemysłowca Victora Pino.
Proukcję nadzoruje enolog Sergio Hormazabal. Najbardziej znane wino to Chardonnay San Juan.
Santa Carolina - Najstarsza winiarnia, założona w 1875 r. działająca do tej pory na terenie miasta Santiago. Wytwarza głównie renomowany Cabernet Sauvignon Reserva. Należą do niej położone w innych regionach winnice Ochagavia i Casablanca.
Santa Rita – Jeden z największych chilijskich producentów (ponad 55 mln litrów). Bardzo nowoczesna wytwórnia dobra jakość wszystkichwin od podstawowej serii 120 po lepszą Reserva i najbardziej prestiżową Medalla Real.
Inni znani producenci to: Concha y Toro, Haras de Pirque, Cardonal, Terramater, Tarapacá, Undurraga i Ventisquero